Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 februari 2015, 12:23

Man bedreigt glazenwassers tv programma Rambam

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:09 uur

AMERSFOORT – De politie heeft op maandag 9 februari een 37-jarige inwoner van Zaandam aangehouden op verdenking van bedreiging van de “glazenwassers” van het televisieprogramma Rambam.

 

Begin oktober 2014 startte het consumentenprogramma van de VARA een project naar mogelijke intimidatiepraktijken in de glazenwasserbranche. Men richtte een eigen “glazenwasserbedrijfje” op en bood op 6 oktober hun diensten aan in de wijk Vathorst. Op de Markenhaven werden zij vervolgens benaderd en aangesproken door een man die bedreigingen uitte naar de medewerkers van het programma. Dit werd heimelijk vastgelegd met beeld – en geluidsmateriaal en getoond in Tv-uitzendingen op 14 en 21 januari van dit jaar.

 

Aangifte

Om tot vervolging van de verdachte te kunnen overgaan is meerdere keren door gemeente en politie geadviseerd om aangifte te doen van de bedreiging, dat uiteindelijk op 12 januari plaatsvond. Op basis van het ter beschikking gestelde beeldmateriaal kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen en is hij op maandagmorgen 9 februari aangehouden en aansluitend verhoord.

 

Dagvaarding

Na het verhoor mocht de verdachte het politiebureau weer verlaten. Hij heeft een dagvaarding gekregen om te verschijnen voor de rechtbank.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.