Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 22 februari 2015, 16:43

Nachtelijke zolderbrand Breitnerlaan Woudenberg

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:10 uur

WOUDENBERG – In de nacht van zaterdag 21 februari op zondag 22 februari heeft er een zolderbrand gewoed op de Breitnerlaan in Woudenberg. Rond 03:45 werd de brandweer van Woudenberg en Amersfoort opgeroepen. Ter plaatse bleek de vloer van de zolder vlam te hebben gevat. Er was lichte rookontwikkeling rond het dak zichtbaar. Rond 03:55 werd er door de bevelvoerder van de eerste tankautospuit opgeschaald naar middelbrand. Een tweede tankautospuit uit Woudenberg en een Officier van Dienst kwamen hierop ter plaatse.

Omwonenden werden door de brandweer en de politie uit hun woningen gehaald. Enkele auto’s in de straat moesten met spoed worden verplaatst. Door de nachtelijke temperaturen moest er eerst flink gekrabd worden. Met hulp van de politie was dit snel voor elkaar.

Storing hoogwerker
Nadat er ruimte was gemaakt in de straat, kon de hoogwerker van de brandweer uit Amersfoort worden opgesteld. Door een storing of een beveiliging kon de hoogwerker echter niet stempelen. Rond 04:20 werd een vervangende hoogwerker uit Veenendaal opgeroepen. Na lang proberen kon de Amersfoortse hoogwerker toch aan de praat geholpen worden, de hoogwerker uit Veenendaal is dan ook niet meer ter plaatse geweest.

De tweede tankautospuit uit Woudenberg is niet meer voor blussing ingezet. Wel is de bemanning in naastgelegen woningen met een CO-meter naar binnen gegaan om de woningen te controleren. De oorzaak van de brand betrof waarschijnlijk een schoorsteenbrand. Met behulp van de hoogwerker werd de schoorsteen geveegd en de schoorsteenbrand geblust. Om de brandende vloer goed te kunnen blussen is een deel ervan gesloopt.

Voor zover bekend zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Na ongeveer anderhalf uur konden de laatste eenheden terug naar de post. Salvage kwam ter plaatse voor de afhandeling van de schade.

112 Woudenberg

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Woudenberg lees je in onze categorie 112 Nieuws Woudenberg. Alle 112 alarmeringen uit Woudenberg kan je live volgen via 112 meldingen Woudenberg.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.