Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) di 24 februari 2015, 11:23

Inbreker gepakt na achtervolging

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:10 uur

AMERSFOORT – Maandagavond 23 februari achtervolgden agenten een auto met daarin een aantal inzittende na een melding van een inbraak bij een bedrijf.

 

Rond 22.00 uur meldden getuigen dat zojuist was ingebroken in een bedrijf aan de Databankweg en een aantal personen in een auto vandoor ging. Agenten zagen de auto rijden en volgden het voertuig richting Vathorst. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor en de agenten zetten de achtervolging in. Via de Bornberg, de Bennekomseberg en de Compagnieberg, reed de bestuurder in de richting van het fietspad van de Duisterweg. Om de paaltjes daar te ontwijken, reed de bestuurder over de groenstrook, verloor de macht over het stuur en kwam met de auto in een sloot terecht. Vier personen stapten uit en renden weg. Eén van hen, een 37-jarige Amsterdammer, kon op de Compagnieberg worden aangehouden. De anderen wisten te ontkomen.

 

In de zwaar beschadigde auto vonden agenten inbrekersgereedschap en meerdere laptops die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De auto werd in beslag genomen, een nader onderzoek is ingesteld. De Amsterdammer zit vast.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlA12 Beveiligingstechniek en www.betecom.nl.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.