Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) ma 02 maart 2015, 6:59

Woningen ontruimd na brand in portiek flatgebouw

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:10 uur

AMERSFOORT – In een portiek bij flatwoningen aan de Ganskuijl is op zondagavond een brand ontstaan bij een geparkeerde scooter. Rond 22.55 uur kreeg de politie de melding van brand in de flat. Op basis van onderzoek ter plekke vermoedt de politie dat sprake is van brandstichting en roept getuigen op voor meer informatie.

 

Rookontwikkeling
De brandende scooter stond in de portiek geparkeerd en dit zorgde voor aanzienlijke rookontwikkeling. Om die reden werden omliggende woningen uit voorzorg ontruimd door de politie. De brandweer zorgde voor evacuatie van bewoners direct gelegen aan de portiek en bluste de scooter. Vijf personen hadden rook ingeademd en zijn ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld.

 

Sporenonderzoek
Ter plekke heeft de politie sporenonderzoek verricht. Op basis hiervan vermoedt de recherche dat er sprake is van brandstichting bij de scooter. De politie roept getuigen of personen op die voorafgaand aan de brand of daarna iets opvallends hebben gezien, om contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.