Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 maart 2015, 1:09

Automobilist in kritieke toestand na zeer zwaar ongeval

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:10 uur

HOOGLAND – Een automobilist heeft een zeer zware crash gemaakt en is daarbij dusdanig gewond geraakt dat voor zijn leven wordt gevreesd.

 

Omstreeks half tien in de avond van 3 maart 2015 kwam een 19-jarige Hooglandse automobilist vanuit Amersfoort en reed over de N199 (Bunschoterstraat) richting Bunschoten. In een flauwe bocht naar rechts is de man om één of andere reden de macht over het voertuig kwijtgeraakt. Hij is door de middenberm naar de andere weghelft geschoten en heeft daarbij een boom geraakt. De klap was dusdanig hard dat de forse boom volledig afgerukt werd en zo’n meter of 10 verderop op de andere rijbaan terechtkwam. Het motorblok van de auto werd uit het voertuig geslingerd en belandde samen met een paar wielen zo’n 15 meter verder, eveneens op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer.

 

Het slachtoffer zat alleen in de auto en was bekneld geraakt. Meerdere brandweerwagens, Politie-eenheden en ambulances waren snel ter plaatse om hulp te bieden. De bestuurder was niet aanspreekbaar. De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd en de man uit de auto “geknipt’. Ondertussen was ook een Traumaheli met een Mobiel Medisch Team gearriveerd om het ambulancepersoneel bijstand te verlenen. De helikopter is geland in een nabijgelegen weiland. Het slachtoffer is in kritieke toestand per ambulance met een spoedrit (blauwlicht en sirene) overgebracht naar het UMC. Over de aard van het letsel is geen mededeling gedaan. Wel verklaarde de politie dat de man zwaargewond is en sprak de vrees voor het leven van de man uit.

 

Waar het in eerste instantie leek te gaan om een éénzijdig ongeval, bleek uit meerdere getuigenverklaringen dat er mogelijk een tweede voertuig bij betrokken was. De bestuurder van deze auto, 23-jarige man uit Amersfoort,  is door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn eventuele betrokkenheid bij dit drama wordt onderzocht. De Verkeers Ongevallen Analysedienst van de politie is een uitgebreid sporenonderzoek gestart op de onheilsplaats. De weg is in beide richtingen tot na middernacht afgesloten geweest.

 

Marinus Kers©

112 Hoogland

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Hoogland lees je in onze categorie 112 Nieuws Hoogland. Alle 112 alarmeringen uit Hoogland kan je live volgen via 112 meldingen Hoogland.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=dknZOuIJYeM

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.