Redactie 112 0 reactie(s) za 07 maart 2015, 18:07

Mogelijk kind te water, hulpdiensten grootschalig ingezet

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMERSFOORT – Na een melding van een gevonden step aan de waterkant zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een mogelijke reddingsactie.

 

De reddingsdiensten zijn op zaterdag 7 maart 2015 rond 15.45 uur gebeld nadat een getuige had gezien hoe drie kinderen van rond de 7 jaar bloemen aan het plukken waren en speelden aan de waterkant bij de hoek Steur – Waterdreef en Zeldertse Poort. Toen men nog maar twee kinderen zag weggaan en er een stepje achterbleef, werd het ergste vermoed. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, twee ambulances kwamen ter plaatse en de politie was met meerdere eenheden op de plaats des onheils. Meerdere duikploegen van de Waterongevallen-dienst van de brandweer hebben bijna een uur lang het water afgezocht. ook werd gezocht in een duiker, een onderwaterdoorgang.

 

Ondanks de grote inzet werd er geen kind aangetroffen. Anderzijds hebben de kinderen zich ook niet gemeld en bestond er dus geen zekerheid over het welzijn van hen alle drie. Met behulp van een Burgernetactie probeert de politie aanwijzingen over de kinderen te krijgen; wie het zijn, of zij allen veilig zijn óf dat toch een kind wordt vermist.

 

Na een uur is besloten de zoektocht in het water te stoppen en zijn alle hulpverleners ingerukt in de hoop het goede nieuws te ontvangen dat het gezochte kind veilig thuis is en de melding “loos alarm” blijkt te zijn.

 

Marinus Kers©

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.