Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 maart 2015, 13:06

€ 15.000 voor gouden tip liquidatie Mohammed Alarasi

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMERSFOORT – Dinsdagavond 10 maart besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de liquidatie op de 22-jarige Mohammed Alarasi.

 

Er wordt onder andere een compositietekening van de bestuurder van de vluchtauto getoond. Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van € 15.000 euro voor de gouden tip.

 

Op maandagavond 20 januari 2014 werd de 22-jarige Mohammed Alarasi rond 22.00 uur doodgeschoten voor de sporthal de Pellikaan in Amersfoort. De daders reden er met hoge snelheid vandoor in een zwarte BMW 550i die even later, uitgebrand, op de Larisklaan in Leusden werd aangetroffen. De daders stapten hier over in een andere auto, vermoedelijk een BMW 3-serie type E90. Direct startte de recherche een groot onderzoek.

 

Compositietekening

In dit onderzoek werd onder andere met getuigen gesproken. Op basis van deze verklaringen kon een signalement gemaakt worden van de bestuurder van de vluchtauto. In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt een compositietekening van deze man getoond.

 

Samir Jabli

Naast de getuigenverklaringen richtten de rechercheurs zich ook op het motief. Er is nog niet vast komen te staan waarom Mohammed Alarasi werd doodgeschoten. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat er mogelijk sprake is van een persoonsverwisseling. Niet Mohamed Alarasi, maar de 38-jarige Samir Jabli zou mogelijk het beoogde doelwit zijn. Samir Jabli was een bekende van de politie uit het criminele circuit. Hij werd op 1 december 2014 op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort doodgeschoten.

 

Verband met andere liquidaties

Er zijn aanwijzingen dat er een verband is met de liquidatie op Tarik El Idrissi die op 31 januari 2014 werd doodgeschoten in Amsterdam. In het kader van het onderzoek kan hier nog geen verdere informatie over gegeven worden.

 

Beloning

Om helderheid te krijgen over wat er gebeurd is, looft de Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland een beloning uit van €15.000 voor de gouden tip over de moord op Mohammed Alarasi.

 

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 10 maart uitgezonden om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is woensdag 11 maart om 11.40 uur op NPO2. Ook het regionale opsporingsprogramma bureau Hengeveld besteedt woensdag 11 maart aandacht aan deze zaak. Die uitzending is vanaf 13.30 uur te zien op RTV Utrecht en wordt elk uur herhaald.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.