Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 maart 2015, 23:20

Jongen (11) beschoten met luchtbuks

LEUSDEN – Twee personen werden vrijdagmiddag 20 maart in de Leusdense Noordwijck beschoten met een luchtbuks. Een verdachte werd aangehouden.

 

Rond 12.30 uur belde een bewoner van de Marterhoeve de politie. Hij had geknetter op zijn huis gehoord en dacht dat er met een luchtbuks was geschoten. Ongeveer tegelijkertijd meldde een man op de Dinkelwijk dat hij een kogeltje rakelings langs zijn hoofd was gegaan. Agenten konden op dat moment niet achterhalen waar vandaan mogelijk geschoten was.

 

Borstbeen
Korte tijd later, rond 15.00 uur, werd een 11-jarige jongen op de Hunzewijk op zijn borstbeen geraakt door een kogeltje dat waarschijnlijk met een luchtbuks was afgeschoten. De jongen liep daarbij een flinke blauwe plek op en is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Opnieuw zochten de gewaarschuwde agenten naar een mogelijk schutter.

 

Ze kwamen uit bij een woning in de wijk en hielden daar een 30-jarige Leusdenaar aan. In de woning troffen zij een luchtbuks aan en namen die in beslag. De Leusdenaar werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

 

De politie onderzoekt of de Leusdenaar ook betrokken is geweest bij eerdere incidenten in de wijk waarbij mogelijk met een luchtbuks is geschoten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons