Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 26 april 2015, 10:46

Achtervolging na straatroof op het Stadhuisplein

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:11 uur

AMERSFOORT – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 april werd een jongen beroofd onder bedreiging van een steekwapen. Na een korte achtervolging hield de politie twee verdachten aan.

 

Rond 1.15 uur kwam een melding van een straatroof op het Stadhuisplein. Een 15-jarige jongen was kort daarvoor beroofd van een armband onder bedreiging van een steekwapen. De verdachten waren ervandoor op een scooter. Agenten gingen erheen en zagen een scooter met twee jongens rijden die aan het signalement voldeden. Een achtervolging werd ingezet en in een bocht vlak voor de Spechtstraat ontstond bijna een aanrijding tussen de auto van de agenten en de scooter. De verdachte die achterop zat sprong van de scooter af en rende weg. De bestuurder bleef zitten en reed met hoge snelheid door. Opnieuw achtervolgden de agenten de scooterrijder. Op de Plevierstraat gooide de bestuurder de scooter voor de auto van de agenten. Er ontstond hierdoor een kleine aanrijding. De bestuurder probeerde er ter voet vandoor te gaan, maar de agenten konden hem (18 jaar uit Nijkerk) aanhouden. Later werd ook de andere verdachte, een 16-jarige jongen uit Leusden aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. In de buddyseat van de scooter werden onder andere de gestolen armband en het steekwapen teruggevonden.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.