Redactie 112 0 reactie(s) ma 04 mei 2015, 16:05

Leusdenaar (18) gewond bij poging tot beroving

Laatst bijgewerkt: zondag 13:11 uur

LEUSDEN – De politie onderzoekt een poging tot beroving van een 18-jarige inwoner van Leusden in de nacht van zaterdag 25 april op zondag 26 april. Het slachtoffer deed hiervan aangifte op donderdag 30 april.

 

Het slachtoffer fietste rond 03.00 uur over het fietspad van de Noorderinslag komende uit de richting van de Groene Zoom en gaande in de richting van de Hamersveldseweg. Net voorbij het bruggetje dat naar de Landweg leidt, wordt de Leusdenaar ingehaald door een jongen in een witte jas. De jongen schopt in het voorbijgaan tegen zijn fiets waardoor hij ten val komt.

 

Nat pak voor verdachte

Voordat hij kan opstaan, komt er tweede verdachte bij en krijgt hij een klap in zijn gezicht. De daders zijn op zoek naar zijn persoonlijke eigendommen en eisen dat op. Op enige afstand staat nog een derde verdachte die alleen toekijkt. Het slachtoffer reageert echter alert en schopt de jongen met de witte jas in zijn buik. Deze valt achterover in de sloot en roept om hulp van zijn kameraden. Hierdoor afgeleid weet het slachtoffer op zijn fiets te ontkomen. Tengevolge van de poging tot beroving liep de Leusdenaar letsel op in zijn gezicht en heeft zich hiervoor bij een arts gemeld.

 

Wie herkent de verdachten?

Het signalement van de verdachten luidt :

 

    • Verdachte 1 : Blanke jongen, leeftijd ongeveer 20 jaar, circa 1.90 meter lang, een grote bos licht blond haar, gespierd postuur, en gekleed in wit jack met capuchon en bontrand. Deze dader reed op een mountainbike met verlichting

 

    • Verdachte 2 : Jongen met donkere huidskleur, leeftijd ongeveer 20 jaar, circa 1.80 meter lang, normaal postuur en gekleed in een zwart winterjack zonder capuchon. Deze jongen sprak een vreemde taal, maar geen Engels.

 

  • Verdachte 3 : De derde jongen droeg een blauw jack.

 

De verdachten verkeerden vermoedelijk onder invloed van alcohol en waren onvast ter been. De verdachte in de witte jas moet door zijn val in de sloot kletsnat zijn geweest.

De politie verzoekt getuige(n) en of personen die de combinatie van verdachten herkennen contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of, indien u anoniem wilt blijven, via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.