Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 24 mei 2015, 17:03

Nepagent berooft man en vrouw op parkeerplaats A1

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:12 uur

AMERSFOORT – Vrijdagavond 22 mei heeft een man, die zich voordeed als agent, een tweetal beroofd. Bij de beroving raakte één persoon gewond. De politie zoekt getuigen.

 

Rond 22.15 uur stonden een 38-jarige man en zijn vrouw uit Polen met hun auto op parkeerplaats De Slaag, langs de Rijksweg A1 bij Hoogland, geparkeerd. Terwijl zij in hun auto zaten, tikte een man op het raam aan de passagierszijde. De man deed zich voor als agent en toonde vluchtig een legitimatiebewijs. De ‘agent’ verklaarde op zoek te zijn naar verdovende middelen en andere verboden goederen. Hij wilde de auto doorzoeken. Het slachtoffer gaf hier toestemming voor en de ‘agent’ begon zijn controle. Tijdens het doorzoeken vroeg de man of hij in de handtas van het vrouwelijke slachtoffer mocht kijken. De vrouw liet hem in haar tas kijken. In de tas zaten enveloppen met contant geld. Toen de ‘agent’ deze in handen kreeg, rende hij snel weg in de richting van een auto die een paar meter verderop klaar stond.

 

Op de vlucht

De ‘agent’ stapte in aan de passagierszijde en een tweede man, die achter het stuur zat, reed met hoge snelheid weg. Het mannelijke slachtoffer rende achter het voertuig aan, kwam ten val en liep daarbij letsel op aan zijn been en rug. De vluchtauto reed door in de richting van de Rijksweg A1.

 

Signalement

Signalement van de man die zich voordeed als agent:  
– licht getinte huidskleur 
– 175 cm lang 
– ongeveer 35/37 jaar oud 
– normaal postuur 
– zwart, kort geknipt, krullend haar 
– licht baardje, twee/drie dagen niet geschoren 
– droeg een kort model jas van zwart suède en een trui met (onbekende) opdruk

 

De auto waar de man instapte, is vermoedlijk een lichtgroene Audi sedan type 80 of 100 van het bouwjaar 1995 of 1998. De auto had witte kentekenplaten met zwarte cijfers en letters.

 

Tips?

Heeft u vlak voor, tijdens of na deze beroving iets gezien op de parkeerplaats of de Rijksweg A1? Of herkent u deze ‘agent’ of de vluchtauto? Neemt u dan contact op met de recherche in Amersfoort, via 0900-8844. Uiteraard kunt u ook anoniem melden via MMA, 0800-7000.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.