Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) wo 27 mei 2015, 12:23

25 aangiftes voor gestolen scooters

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:12 uur

AMERSFOORT – De politie constateert dat er in de maand mei 25 keer aangifte is gedaan van diefstal van een scooter.

 De scooterdiefstallen vonden in de meeste gevallen plaats in de wijken Vathorst, Zielhorst, Hoogland, Kattenbroek en rond station Schothorst. In de meeste gevallen was de scooter enkel afgesloten middels het stuurslot en stonden geparkeerd op de openbare weg dan wel in de voortuin. In de afgelopen periode zijn er tijdens reguliere controles 14 personen aangehouden voor het rijden op een gestolen scooter. Tegen hen is in de meeste gevallen proces-verbaal opgemaakt voor heling. Ondanks dit blijft het aantal diefstallen van scooters hoog.

 Maak een foto

De politie verzoekt een ieder die getuige is van diefstal van een scooter dit direct te melden via het noodnummer 112. Deze meldingen vergroten de kans op de arrestatie van verdachte of het voorkomen van een diefstal. Het advies aan eigenaren is om hun scooter zo veel mogelijk in een berging dan wel een garage te parkeren of met een kettingslot aan een vast object te bevestigen. Op deze manier is het voor de daders veel moeilijker om de scooters te stelen.

 De opsporing van gestolen scooters is makkelijker als er een foto van de scooter beschikbaar is of als de specifieke kenmerken van de scooter bekend zijn. Met specifieke kenmerken wordt bijvoorbeeld schade aan de scooter, een stikker of dergelijke bedoeld. De politie verzoekt dan ook een ieder die een scooter in zijn bezit heeft dit vast te leggen.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.