Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 05 juni 2015, 10:44

Conductrice bestolen van portemonnee

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:12 uur

AMERSFOORT – Op maandag 1 juni vond in een trein op het station van Amersfoort een diefstal van een portemonnee van een NS-medewerkster plaats. De politie arresteerde de verdachten maar is nog op zoek naar getuigen.

 

Rond 17.45 uur controleerde de conductrice de reizigers waaronder twee jongens die waren ingestapt in Apeldoorn. Op het moment dat zij doorliep, zag zij dat de conducteursruimte openstond en dat een van de gecontroleerde jongens snel naar de toiletruimte liep. Bij controle van die ruimte trof zij een lege portemonnee aan die uit de conducteursruimte was meegenomen.

 

Bedreiging

De betrapte jongen, die een blauw petje droeg, bedreigde de conductrice en ging er gelijk vandoor. Buiten de trein kon deze verdachte worden tegengehouden door NS-personeel. De kompaan van de verdachte bemoeide zich vervolgens met de aanhouding waardoor de verdachte kans zag opnieuw te ontkomen. De kompaan, een 17-jarige inwoner van Gouda, kon worden vastgehouden en werd overgedragen aan de politie. De gevluchte verdachte, wiens identiteit bekend was, werd aangehouden op woensdag 3 juni. Ook hier ging het om een 17-jarige inwoner van Gouda.

 

Oproep getuigen

De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten maar zoekt nog getuigen van de diefstal in de trein en de situatie op het perron. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie van Amersfoort via 0900-8844.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.