Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) za 20 juni 2015, 19:16

Glasplaat van viaduct A28 valt naar beneden

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:12 uur

AMERSFOORT (AS Media) – Zaterdagmiddag 20 juni omstreeks 17:15 uur is er een grote glasplaat van het viaduct van de Rijksweg A28 naar beneden gevallen op een fietspad/wandelpad.

Hardlopers liepen onder het tunneltje vandaan toen de grote glasplaat naar beneden viel en met een grote klap beneden terecht kwam. Eemfors, Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht zijn ter plaatse en hebben het hele deel afgezet.

Specialisten zullen ter plaatse komen om de overige glasplaten te controleren en dan zal beslist worden of er glasplaten verwijderd moeten worden.

 

UPDATE
De glasplaat is met behulp van een kraan opgeruimd. Speciale bouwinspecteurs van onder andere Rijkswaterstaat inspecteren nu de overige 19 glasplaten. Zeker 80% van de glasplaten zijn beschadigd door vandalisme.

Uiteindelijk is er besloten dat 2 glasplaten volledig vervangen moeten worden. Ook de forensische opsporing van de politie kwam ter plaatse omdat er mogelijk kogelgaten in enkele glasplaten zaten.

112 Ede

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Ede lees je in onze categorie 112 Nieuws Ede. Alle 112 alarmeringen uit Ede kan je live volgen via 112 meldingen Ede.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.