Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 juni 2015, 16:14

Jongen durft boom niet meer uit, brandweer schiet te hulp

Laatste update: 22 aug 2021 13:12 uur

WOUDENBERG – De brandweer van Woudenberg en Amersfoort moest woensdagmiddag in actie komen om een jongeman uit een boom te halen aan de Parklaan in Woudenberg.

 De jongen was rond 15:45 uur in een boom in het ‘De Beaufortpark’ geklommen, eenmaal bovenin braken een aantal takken af en durfde hij niet meer naar beneden. Medewerkers van de gemeente die toevallig in het park aan het werk waren hoorden hulp-geroep en grepen direct in. Zelf hebben ze nog geprobeerd in de boom te klimmen, maar door de afgebroken takken kwamen ook zij niet ver.

 Besloten werd om de brandweer te bellen. In eerste instantie werd een hoogwerker uit Amersfoort gealarmeerd. Deze alarmering werd snel gevolg door een volgende alarmering: de tankautospuit uit Woudenberg. De Woudenbergse brandweer was snel ter plaatse en zette een ladder tegen de boom om de jongen gerust te kunnen stellen. Na enkele minuten wachten kwam ook de hoogwerker uit Amersfoort ter plaatse. Na het opstellen van de hoogwerker was de jongen snel uit de boom gered. Ongeveer drie kwartier na het begin van het incident stond de jongen weer beneden. Hij heeft geen letsel over gehouden aan het voorval.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons