Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 juni 2015, 16:14

Jongen durft boom niet meer uit, brandweer schiet te hulp

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:12 uur

WOUDENBERG – De brandweer van Woudenberg en Amersfoort moest woensdagmiddag in actie komen om een jongeman uit een boom te halen aan de Parklaan in Woudenberg.

 De jongen was rond 15:45 uur in een boom in het ‘De Beaufortpark’ geklommen, eenmaal bovenin braken een aantal takken af en durfde hij niet meer naar beneden. Medewerkers van de gemeente die toevallig in het park aan het werk waren hoorden hulp-geroep en grepen direct in. Zelf hebben ze nog geprobeerd in de boom te klimmen, maar door de afgebroken takken kwamen ook zij niet ver.

 Besloten werd om de brandweer te bellen. In eerste instantie werd een hoogwerker uit Amersfoort gealarmeerd. Deze alarmering werd snel gevolg door een volgende alarmering: de tankautospuit uit Woudenberg. De Woudenbergse brandweer was snel ter plaatse en zette een ladder tegen de boom om de jongen gerust te kunnen stellen. Na enkele minuten wachten kwam ook de hoogwerker uit Amersfoort ter plaatse. Na het opstellen van de hoogwerker was de jongen snel uit de boom gered. Ongeveer drie kwartier na het begin van het incident stond de jongen weer beneden. Hij heeft geen letsel over gehouden aan het voorval.

112 Woudenberg

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Woudenberg lees je in onze categorie 112 Nieuws Woudenberg. Alle 112 alarmeringen uit Woudenberg kan je live volgen via 112 meldingen Woudenberg.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.