Redactie 112 0 reactie(s) zo 12 juli 2015, 13:57

Inbrekers in bedrijfspand Amersfoortsestraat

Laatste update: 22 aug 2021 13:13 uur

AMERSFOORT – Bij een bedrijfspand aan de Amersfoortsestraat heeft de politie zaterdagavond 11 juli vier mannen aangehouden die bezig waren in te breken.

 

Omstreeks 21.35 uur kwam er een melding dat er werd ingebroken bij het bedrijf en dat er iemand op de uitkijk stond. Agenten troffen deze man aan en konden nog net verhinderen dat hij zijn maatjes waarschuwde. De man, een 22-jarige Amsterdammer, werd aangehouden.

 

Braaksporen

Bij het bedrijf werd braakschade geconstateerd. Ook stond er een vluchtauto gereed. Deze werd in beslag genomen, evenals een tas met inbrekersgereedschap. Met behulp van honden en een helikopter is het gebied afgezocht naar andere verdachten.

 

Gebeten

Uiteindelijk vond een hond drie mannen in dichte begroeiing. Daarbij beet de hond een van de mannen. De verdachten werden aangehouden. Het gaat om drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, twee van 32 en één van 19 jaar. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Degene die werd gebeten is in het ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons