Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 12 juli 2015, 13:57

Inbrekers in bedrijfspand Amersfoortsestraat

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:13 uur

AMERSFOORT – Bij een bedrijfspand aan de Amersfoortsestraat heeft de politie zaterdagavond 11 juli vier mannen aangehouden die bezig waren in te breken.

 

Omstreeks 21.35 uur kwam er een melding dat er werd ingebroken bij het bedrijf en dat er iemand op de uitkijk stond. Agenten troffen deze man aan en konden nog net verhinderen dat hij zijn maatjes waarschuwde. De man, een 22-jarige Amsterdammer, werd aangehouden.

 

Braaksporen

Bij het bedrijf werd braakschade geconstateerd. Ook stond er een vluchtauto gereed. Deze werd in beslag genomen, evenals een tas met inbrekersgereedschap. Met behulp van honden en een helikopter is het gebied afgezocht naar andere verdachten.

 

Gebeten

Uiteindelijk vond een hond drie mannen in dichte begroeiing. Daarbij beet de hond een van de mannen. De verdachten werden aangehouden. Het gaat om drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, twee van 32 en één van 19 jaar. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Degene die werd gebeten is in het ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.