Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 26 juli 2015, 12:39

Bewoner Amendijk betrapt inbreker

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:13 uur

AMERSFOORT – Op zaterdag 25 juli meldde een bewoner een poging tot inbraak in de woning aan de Amendijk. De inbreker was weggelopen maar de politie beschikte over een goed signalement.

Rond 18.35 uur betrapte de bewoner de inbreker toen deze probeerde een raam te openen. De verdachte was weggelopen in de richting van het station. Burgernet werd geactiveerd en een onderzoek in de omgeving werd ingesteld. Omdat de politie over een bruikbaar signalement beschikte werd hij getraceerd op de Boerderijenboulevard. De verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar zijn mogelijke betrokkenheid bij andere inbraken.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.