Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) ma 27 juli 2015, 14:43

Amersfoorter bezorgt agent gebroken neus met kopstoot

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:13 uur

AMERSFOORT – In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juli raakten twee agenten gewond bij de aanhouding van een drietal verdachten. Een van de verdachten sloeg een agent een gebroken neus.

Rond 03.25 uur gingen agenten naar de Leliestraat omdat er een melding was van geluidsoverlast. Ter plaatse stond een aantal mannen met een geluidinstallatie op straat waar luide muziek uit kwam. De collega’s spraken hen aan, waarna direct een agressieve sfeer ontstond. Eén van de mannen uitte agressieve taal en wilde niet mee werken. Hij negeerde meerdere vorderingen om zijn identiteitsbewijs te laten zien. Hierop wilden de agenten hem, een 30-jarige man uit Amersfoort aanhouden. De andere mannen, 44 en 19 jaar uit Amersfoort, probeerden de aanhouding te voorkomen, waarbij de 44-jarige man uit Amersfoort een schep pakte. Hierop schakelden de agenten assistentie in en kwamen meerdere agenten ter plaatse.

Aanhoudingen

De 30-jarige verdachte bleef zich hevig verzetten en gaf een agent een achterwaartse kopstoot. Die liep hierdoor een gebroken neus op. De man kon uiteindelijk onder controle worden gebracht en geboeid worden. De 44-jarige en de 19-jarige Amersfoorters bleven zich verzetten, waarna peperspray gebruikt werd. Hierdoor liet de Amersfoorter de schep vallen en konden de twee geboeid worden. Bij de aanhouding kreeg een agent nog een vuistslag in zijn gezicht.

De agent met de gebroken neus ging naar een ziekenhuis voor behandeling. De 30-jarige en 44-jarige Amersfoorters zitten nog vast. De 19-jarige man werd met proces verbaal heengezonden. De agenten hebben aangifte gedaan van zware mishandeling en poging tot doodslag.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.