Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 07 augustus 2015, 15:59

Verdachte babbeltruc aangehouden na DNA-match

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:13 uur

HOOGLAND – Maandag 3 augustus is een 33-jarige Hooglander aangehouden na een korte achtervolging. De man stond gesignaleerd voor het plegen van een babbeltruc aan het Leo’s Oord in Hoogland op 8 april jl.

Op woensdag 8 april stond een onbekende man voor de deur van een bewoner van het Leo’s Oord. Hij deed zich voor als medewerker van een waterleidingmaatschappij en wist geld en een bankpas buit te maken. Het slachtoffer had de verdachte een kopje koffie aangeboden en daar werd met forensisch onderzoek DNA afgenomen dat in de database een DNA-hit opleverde. Er werd actief gezocht naar de verdachte, echter werd hij ondanks meerdere huisbezoeken niet aangetroffen. De verdachte die inmiddels als gesignaleerd te boek stond werd afgelopen maandag 3 augustus gespot door een politieagent die hem zag fietsen op de Nieuwe Poort in Amersfoort. De 33-jarige verdachte ging er bij het zien van de politie als een speer vandoor. Tijdens zijn vlucht kwam hij met zijn fiets te val en belandde hij in een sloot. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De verdachte is na verhoor heengezonden maar zal zich op een later tijdstip voor een rechter moeten verantwoorden.

112 Hoogland

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Hoogland lees je in onze categorie 112 Nieuws Hoogland. Alle 112 alarmeringen uit Hoogland kan je live volgen via 112 meldingen Hoogland.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.