Redactie 112 0 reactie(s) di 08 september 2015, 15:53

Man probeert jongen neer te steken met schaar

Laatste update: 22 aug 2021 13:14 uur

AMERSFOORT – Maandagmiddag 7 september heeft een 46-jarige man zonder vaste woon,- en verblijfplaats aan de Grote Haag geprobeerd een jongen neer te steken. Een agent in vrije tijd heeft het slachtoffer geholpen bij de aanhouding van de verdachte.

Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Amersfoort, liep die middag over de Langestraat en werd lastiggevallen door een man. Toen de jongen de man daarmee confronteerde, schold de verdachte hem uit. Op de Arhemsestraat kwam de man naast het slachtoffer lopen, bleef hem achtervolgen en pakte hem vast. Plotseling maakte de verdachte meerdere malen een steekbeweging met een schaar die hij al bij zich droeg. Het slachtoffer kon ter nauwernood voorkomen dat hij werd gestoken. De politie is op zoek naar getuigen van deze gebeurtenis. De verdachte rende daarna weg in de richting van het parkje dichtbij de Stadsring.

Het slachtoffer probeerde de man op veilige afstand te volgen, omdat hij wilde dat hij zou worden aangehouden door de politie. De verdachte zocht echter de confrontatie en er onstond wederom een handgemeen. Op dat moment reed er een politieagent in vrije tijd langs die vroeg wat er aan de hand is. De agent hielp de man bij de aanhouding van de verdachte, daarna is de man door andere gealarmeerde agenten meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident. Heeft u informatie die voor de politie van belang kan zijn, neem dan contact met ons op via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons