Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 25 september 2015, 16:02

Man rent achter inbreker aan; politie zoekt getuige

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:14 uur

AMERSFOORT – Op vrijdag 25 september werd een man aangehouden die kort daarvoor vermoedelijk probeerde in te breken. Een getuige ging achter hem aan, waarna de politie hem kon inrekenen.

Rond 10.55 uur kwam een melding van een getuige die achter een inbreker aanzat. De man hield zich verdacht op in een achtertuin bij een woning aan de Soesterweg. Dit werd gezien door de getuige, waarna hij de verdachte aanriep. Deze schrok hiervan en rende weg. De getuige bedacht zich geen moment en rende erachteraan. Een andere getuige had de verdachte over een schutting zien springen en vertelde de achtervolger welke kant hij was opgerend. Bij het station kon de verdachte worden ingehaald. Twee werknemers van Stadtoezicht verleende assistentie en konden hem vasthouden totdat de politie arriveerde. Agenten namen het over en brachten hem naar het bureau voor verhoor.

Bent u die ene getuige?
De politie doet onderzoek en komt graag in contact met de getuige die had gezien welke richting de verdachte oprende. Bent u deze persoon of weet u wie dit is, neem dan contact op met de politie in Amersfoort via 0900-8844.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.