Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 30 september 2015, 14:55

Sporthal word tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen

Laatste update: 22 aug 2021 13:14 uur

AMERSFOORT – Dinsdagavond 29 september maakte de gemeente Amersfoort bekend dat Sporthal Schuilenburg een tijdelijke noodopvanglocatie zal gaan worden voor vluchtelingen. 

De Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) had een verzoek ingediend bij de gemeente om een tijdelijke noodopvanglocatie te verzorgen voor circa 100 personen voor een duur van maximaal 72 uur. Omstreeks 19:45 uur maakte de gemeente al bekend dat dit verzoek was gedaan, echter was er toen nog geen exacte locatie bekend. Omstreeks 21:20 uur maakte de gemeente Amersfoort in haar liveblog op haar website bekend dat de noodopvanglocatie zal zijn in Sporthal Schuilenburg. 

Volgens de gemeente zullen de eerste vluchtelingen morgen middag hun intrek nemen in de sporthal. De Burgermeester van Amersfoort Lucas Bolsius liet weten als reactie; “De humanitaire nood is zeer hoog en het is nu van belang te doen wat nodig is. Ik ben blij dat we voor deze mensen iets kunnen betekenen. We zullen hierbij alles in het werk stellen om de opvang voor iedereen goed te laten verlopen en we hebben daarbij ook oog voor de buurt.”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons