Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) wo 30 september 2015, 19:33

Woningbrand aan de Ligusterstraat in Amersfoort

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:14 uur

AMERSFOORT – Woensdagavond 30 september omstreeks 19:00 uur moest de brandweer uitrukken met meerdere voertuigen voor een brand in een woning aan de Ligusterstraat in de wijk Soesterkwartier.

Toen de brandweer de deur openbrak kwamen direct zwarte rookwolken door de deuropening naar buiten. De brand kon snel onder controle worden gebracht, wel is er veel schade ontstaan in de woning. 
De brand was ontstaan in een vaatwasser in de keuken. Het apparaat is volledig uitgebrand en de keuken heeft, evenals de rest van de woning, behoorlijke schade opgelopen. Na het blussen heeft de brandweer de rook door middel van een ventilator zoveel mogelijk uit het huis geblazen. Tijdens de bluswerkzaamheden vond een kleine ontploffing plaats waarbij gelukkig niemand gewond raakte. Het bleek dat een bus met deospray dusdanig was verhit dat deze tot ontploffing- en ontbranding kwam.

 

Enkele huisdieren zijn bij buren in veiligheid gebracht. Voor een vogel en een schildpad is de dierenambulance ter plaatse gekomen. Het schildpaddenverblijf was door de hitte gesmolten en de dieren hadden schadelijke rook ingeademd.

 

Marinus Kers©

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.