Redactie 112 0 reactie(s) wo 07 oktober 2015, 16:30

Bestuurder scootmobiel overleden na aanrijding op oversteekplaats

Laatste update: 1 jaar geleden

HOOGLAND/AMERSFOORT – Woensdagmiddag 7 oktober 2015 omstreeks 16.10 uur is er een 66-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg op een scootmobiel aangereden door een automobilist op de kruising Maatweg / Bunschoterstraat in Hoogland.

Meerdere hulpdiensten waaronder de traumahelikopter zijn direct onderweg gegaan. Alle hulp mocht helaas niet meer baten en de bestuurder van de scootmobiel is ter plaatse overleden.


De 69-jarige automobilist uit Utrecht is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Het ongeluk gebeurde bij een oversteekplaats. De berijder van de scootmobiel wilde vanaf de ventweg van de Bunschoterstraat (N199) oversteken richting het Meander ziekenhuis aan de maatweg. De bestuurder van de Mercedes, komende uit de richting van de snelweg A1, is tegen een verkeerslicht tot stilstand gekomen. De weg is vanaf de wijk Nieuwland volledig afgesloten zodat de hulpverleningsdiensten ongestoord hun werk kunnen doen. De Verkeers Ongevallen Analyse van de Politie is ter plaatse voor het doen van uitgebreid sporenonderzoek.

Omdat de Bunschoterstraat een belangrijke ontsluitingsweg is, liep het verkeer tot op de snelweg A1 vanuit Apeldoorn en Amsterdam helemaal vast. Zelfs tot ver in het centrum van Amersfoort en vanuit de kant van Soest kwam het verkeer vrijwel tot stilstand. Ook de Koninklijke Marechaussee en Rijkswaterstaat hebben geassisteerd bij de hulpverlening.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.