Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 08 april 2016, 20:35

Brandweer uitgerukt voor vastzittende kauw in schoorsteen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:17 uur

HOOGLAND – Vrijdagavond 8 april rond 18.30 uur zijn de brandweer en dierenambulance van Amersfoort opgeroepen voor een melding op de Eikenlaan in Hoogland. 

Een kauw zat daar 3,5 meter diep vast in de schoorsteen. Na inspectie van de brandweer bleek de vogel op de metalen plateau in de schoorsteen te zitten. Doordat hij zijn vleugels niet kon uitslaan, kon het dier niet op eigen kracht naar boven. 

Met een vangstok en een lang stuk touw is getracht de vogel uit de schoorsteen te halen, maar helaas is dat niet gelukt. De vogel zal vermoedelijk meer naar beneden zakken en in de openhaard terecht komen. Als dat gebeurt zal de dierenambulance de kauw ophalen.

112 Hoogland

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Hoogland lees je in onze categorie 112 Nieuws Hoogland. Alle 112 alarmeringen uit Hoogland kan je live volgen via 112 meldingen Hoogland.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.