Redactie evenement 0 reactie(s) do 20 april 2017, 14:56

Gratis reanimatiecursus voor inwoners van Amersfoort

UTRECHT – De Hartstichting organiseert op 13 mei 2017 een gratis reanimatiecursus in het Stadion de Galgewaard in Utrecht. De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort nodigt alle inwoners van Amersfoort die nog niet kunnen reanimeren uit om hieraan mee te doen.

 

Er worden in drie blokken cursussen gegeven: ’s morgens, en aan het begin en aan het einde van de middag. Normaal kost deze cursus minimaal Eur 30 per cursist. Aanmelden kan via www.hartstichting.nl/gratis-reanimatiecursus-in-utrecht Vol is vol, dus tijdig aanmelden is belangrijk.

 

Inwoners van Amersfoort die deze cursus met succes volgen, kunnen zich ter plekke aanmelden als burgerhulpverlener en zo het Reanimatie Netwerk Amersfoort ondersteunen. Als burgerhulpverlener wordt u via een SMS of de app van HartslagNu opgeroepen als er in uw buurt iemand een hartstilstand heeft. De 112-meldkamer van de ambulancedienst roept de burgerhulpverleners gelijk op met de ambulances, de politie en de brandweer. Een deel van de burgerhulpverleners wordt gevraagd direct naar het slachtoffer te gaan en de reanimatie te beginnen. Een ander deel wordt gevraagd een AED op te halen en naar het slachtoffer te brengen. Degenen die het eerst aanwezig zijn beginnen met de reanimatie totdat de ambulance het over neemt. Zo kunnen burgers samen levens redden!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons