Logo 112Amersfoort

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 26 juli 2019, 20:59

Extra reistijd vanwege werkzaamheden aan het spoor in de regio

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21 aug 2021 om 12:37 uur

REGIO – Treinreizigers die dit weekeinde van Apeldoorn naar Amersfoort willen en vice versa, moeten rekening houden met extra reistijd. De NS zet bussen in omdat dit traject er vanwege groot onderhoud drie dagen lang uit ligt.

 

Om te zorgen voor zo min mogelijk hinder voor reizigers, combineert Prorail verschillende werkzaamheden aan het spoor. Van vrijdag 26 tot en met zondag 29 juli gaan ze op verschillende plekken aan de slag tussen Amersfoort – Ede-Wageningen (Valleilijn) en Amersfoort – Deventer.

 

Sneller rijden

Bij Barneveld passen we de bocht in het spoor aan die richting Apeldoorn loopt. Hierdoor kunnen de treinen op dit traject sneller rijden. We vernieuwen ook de bovenleiding en verschuiven een wissel. Hierdoor moeten de seinen eveneens worden aangepast en doen we op de verkeersleidingspost aanpassingen in de software.

 

Langere treinen

We verlengen de perrons op de stations Barneveld Centrum, Lunteren en Hoevelaken. Hierdoor kunnen in de toekomst langere treinen stoppen op deze perrons.

 

Veel meer werk

  • Bij Barneveld vernieuwen we de overweg aan de Hanzeweg. De dwarsliggers en spoorstaven zijn hier einde levensduur.
  • Bij Barneveld verwijderen we een tijdelijke overweg, die werd gebruikt toen een onderdoorgang werd gebouwd. Ondertussen is de onderdoorgang open en de tijdelijke overweg buiten gebruik.
  • Bij Ede-Wageningen passen we seinen aan en bij Stroe werken we aan de treinbeveiliging.
  • Op station Apeldoorn onderhouden en schilderen we de perronkap. Daarnaast vindt er onderhoud plaats aan de sporen bij Apeldoorn.
  • Bij Amersfoort plegen we groot onderhoud: we vernieuwen 500 meter spoor, dwarsliggers, spoorgrind en 3 wissels.
  • Bij Amersfoort pakken we ook 600 meter spoor aan door uitsluitend de rails (spoorstaven) te vervangen. Dit werk maakt deel uit van een reeks spoorvernieuwingsprojecten. We werken hier door heel Amersfoort aan gedurende juli, augustus , september en december.

 

Geen treinen

Tussen Amersfoort en Ede-Wageningen en tussen Amersfoort en Apeldoorn rijden bussen in plaats van treinen. Tussen Apeldoorn en Deventer is de dienstregeling aangepast.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.