Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 december 2019, 17:00

Afgelopen week zijn er 15 woninginbraken opgenomen in Amersfoort

AMERSFOORT – De afgelopen week zijn er 15 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 5 pogingen. Opvallend is dat er 5 keer ingebroken is in Schuilenburg in de omgeving van de Juliettestraat.

De inbraken vonden vooral in de avonduren plaats tussen 19:00 – 00:30 uur. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of deur.

Op zaterdag 14 december omstreeks 00:10 uur is er ingebroken in een woning aan de Palleasplaats. Een buurvrouw hoorde een harde klap buiten. Toen men poolshoogte ging nemen zag zij een persoon zich verdacht ophouden in de brandgang. Bij het zien van de meldster ging hij er vandoor. De verdachte zag er als volgt uit:
Man, licht getint, 23 jaar oud, normaal postuur zwarte jas, zwarte broek, ongeschoren gezicht, zwart haar met krulletjes.

Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u camerabeelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons