Redactie 112 0 reactie(s) ma 17 februari 2020, 16:53

Tien woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder vier pogingen

AMERSFOORT – De afgelopen week zijn er 10 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 4 pogingen. De inbraken vonden vooral in de avonduren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of deur.

Op zondag 16 februari omstreeks 05:45 uur, is er gepoogd in te breken in een woning aan de Groninger Kroongaarde. De bewoners werden wakker van geluiden en hebben 2 daders overlopen die probeerden in te breken.

Een van de daders zag er als volgt uit: -man, -licht getinte huidskleur; – ongeveer 170 centimeter lang; – smal gezicht, -opvallende jukbeenderen; – zwarte hoodie met iets lichts grijs erin; – opvallend lichte schoenen,

Mocht u getuige zijn geweest van een woninginbraak of heeft u camerabeelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons