Logo 112Amersfoort

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 12 augustus 2020, 17:05

Warmste week ooit, GFT kliko kweekbak voor maden

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21 aug 2021 om 12:43 uur

REGIO – De warmste week ooit. Dit heeft diverse gevolgen in het dagelijkse leven. Onder andere met betrekking tot de hygiëne.

 

Onze fotograaf schrok zich rot toen hij dinsdagavond de GFT kliko met tuinafval op straat zette tussen de andere kliko’s uit de buurt. Bovenop de deksels van kliko’s krioelde het van de maden. Wat zit er dan wel niet aan hoeveelheid ongedierte in de kliko’s zelf ? Hoe ervaren de bewoners dit, en met name de bewoners nabij de verzamelplaats van de kliko’s? Ook op social media wordt de problematiek gedeeld.

 

In Amersfoort bijvoorbeeld wordt afval gescheiden ingezameld (‘omgekeerd inzamelen’, ‘operatie afval’) waaronder het GFT afval. Dit GFT afval wordt eens per twee weken opgehaald.

 

Op de site van de ROVA (Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen) in Amersfoort staat een lijst met afval die in de GFT bak thuishoort. In deze lijst staan o.a. botjes, botten, diervoer, etensresten, jus, karbonade, ketchup, kip, kipfilet, kipkluifjes, kippenbot, kippenbotjes, kippenbout, kipresten, kliekjes, kwark, lasagne, mayonaise, mosselschelpen, organisch materiaal, rauw vlees, slagroom, spareribs, strooisel van kleine knaagdieren, visgraten, visresten, vlees, vleesafval, vleesbotten, vleesresten, voedselresten en worst.

 

Onderdeel van deze wijze van inzamelen van het afval zijn de ondergrondse containers voor het restafval. Algemene problematiek die zich daarbij voordoet is het dumpen van groot afval naast deze containers.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.