Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 november 2020, 16:26

Politie in Nijkerkerveen neemt 330 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERKERVEEN – Dinsdag 10 november heeft de politie 330 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen dat was opgeslagen in containers aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen. Het illegaal vuurwerk bestond o.a. uit grote flowerbeds en nitraten. Een 50-jarige man uit de gemeente Nijkerk is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor na een anonieme tip.

 

Illegaal vuurwerk is strafbaar en daarom treed de politie hier hard tegen op. Regelmatig wordt het in woonwijken opgeslagen, waardoor er een groot risico voor de buurt ontstaat. Daarom vraagt de politie ook om verdachte signalen uit je omgeving te melden. Het afsteken zorgt voor overlast en ook voor gevaar. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan ook grote persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiële documentatie en hebt daarmee een strafblad.

 

Melden helpt!
Meld verdachte signalen van vuurwerk en de handel op social media bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Met dit soort meldingen kan de politie de handel aanpakken en daarmee werken aan de veiligheid in jouw wijk of buurt.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.