Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 14 maart 2021, 17:32

Activisten in Amersfoort luiden noodklok voor het klimaat [video]

Laatste update: 22 aug 2021 13:46 uur

AMERSFOORT – In Amersfoort wordt er een lokaal Klimaatalarm geslagen. In aansluiting bij meer dan 40 andere Nederlandse steden riep de Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort de burgers van de stad en omgeving op om 2 minuten ‘alarm te slaan’ om 15.00 uur. Kerken werden opgeroepen om dan hun klok te luiden. Er was een ondersteunend podiumprogramma op het voormalige spoorwegterrein.

 

‘De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk, daadkrachtig en sociaal klimaatbeleid’, zegt Fieke Westland van Fridays For Future Amersfoort, een van de initiatiefnemers. ‘Dat beleid komt er niet zomaar. Ieders stem is van levensbelang! Ieder die mee wil doen aan het Klimaatalarm roepen we op om 2 minuten alarm te slaan door lawaai te maken vanuit de deuropening of het balkon. Dat mag ook muziek of geluid zijn.’ De Martinuskerk in Hoogland had toegezegd de kerkklokken enkele minuten te luiden om 15.00 uur die middag. Andere kerken zijn benaderd om dat voorbeeld te volgen.

 

Podiumprogramma

‘Een ondersteunend podiumprogramma – coronaproof – begint om 14.00 uur met de Utrechtse zangeres Roos Blufpand. Zij wil vanuit liefde leven omdat ze gelooft in een leefbare aarde waar iedereen gehoord wordt. Vertegenwoordigers van vier generaties vertellen waarom zij meedoen met het Klimaatalarm.

 

Daarna wordt overgeschakeld naar het landelijke programma. Na het alarm-moment om 15:00 uur ronden we de bijeenkomst af.

 

Alleen mensen die bij herinschrijving een bevestiging hebben ontvangen mogen rond het podium bijeenkomen, op het terrein tussen de Verensmederij en Circus Amersfoort, het voormalige spoorwegterrein naast het Soesterkwartier.’

 

De Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort is een initiatief vanuit Milieudefensie Amersfoort, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat en Fridays for Futures.

 

Het Klimaatalarm Amersfoort 2021 wordt breed gesteund, onder meer door de volgende Amersfoortse netwerken en afdelingen: DWARS, Volt, de Amersfoortse Groene Kerken, Vluchtelingenwerk, Partij voor de Dieren, Bij1 Amersfoort, A Rocha Amersfoort en Amnesty International Amersfoort.

Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons