Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 maart 2021, 16:28

Groep jongeren opgepakt voor vernielingen in fietstunnel aan het Jaagpad

Laatst bijgewerkt: zondag 13:46 uur

AMERSFOORT – In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 maart heeft de politie vijf verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen in een fietstunnel aan het Jaagpad.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een groep personen vernielingen pleegden aan de lichtarmaturen in het tunneltje onder de A28 nabij de Verdiweg. De verdachten verplaatsten zich op fietsen in de richting van Leusden. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof de groep aan op de Driftakkerweg. Alle verdachten werden gearresteerd voor het plegen van openlijk geweld.

 

Uit het rechercheonderzoek bleek dat twee van hen verantwoordelijk waren voor de vernieling van de lichtbakken. Het gaat hierbij om twee inwoners van Leusden in de leeftijd van 18 jaar. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Allen zijn na het verhoor heengezonden op zondag 21 maart.

 

Schadeverhaal
De gemeente heeft aangifte gedaan en gaat de verdachten aansprakelijk stellen voor de schade. De geschatte schade bedraagt rond de € 15.000.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.