Redactie evenement 0 reactie(s) wo 14 april 2021, 19:39

Koning en koningin openen Koningsspelen in Amersfoort

Laatste update: 22 aug 2021 13:47 uur

AMERSFOORT – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 23 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen op Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort.

 

Burgemeester Lucas Bolsius: “Ik ben er trots op dat het startsein voor de Koningsspelen dit jaar in Amersfoort wordt gegeven. In 2020 werden we tot sportiefste stad van Nederland uitgeroepen. Een mooie en bijzondere bekroning hierop is het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Kindcentrum Vlinderslag waar zij de Koningsspelen 2021 officieel zullen openen. Ik wens hen 23 april veel succes en plezier.”

 

“Ik weet ook dat de koning en koningin zich altijd prima thuis voelen in Amersfoort, dus ik heb er alle vertrouwen in dat zij vrijdagmiddag 23 april terugkijken op een mooie opening. De organisatie en de school hebben hard gewerkt om een feestelijke ontvangst te organiseren binnen de coronamaatregelen. Ik wens de leerlingen en leerkrachten een feestelijke en sportieve ochtend!”

 

Kindcentrum Vlinderslag
Kindcentrum Vlinderslag heeft 299 leerlingen. De school heeft het vignet ‘Bewegen en sport’ van de Gezonde School; het kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

 

Coronamaatregelen
Aankomsten van leden van het Koninklijk Huis kunnen normaalgesproken op grote belangstelling rekenen. Helaas is het vanwege de coronamaatregelen bij dit bezoek niet mogelijk om naast de kinderen van de basisschool andere belangstellenden toe te laten. Ouders en andere belangstellenden zijn helaas niet welkom. Ook niet rondom het schoolplein.

Zonder publiek kan het evengoed een feestelijke en sportieve dag worden voor de kinderen. En dat is ook waar de Koningsspelen voor bedoeld zijn. De straten rondom de school worden vrijdagochtend afgesloten.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons