Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 21 april 2021, 18:07

Bokkeduinen voortaan verboden voor honden en fietsers

Laatste update: 22 aug 2021 13:47 uur

AMERSFOORT – De toegangsregels voor Bokkeduinen zijn veranderd: het bosgebied is niet meer toegankelijk voor honden en er geldt een fietsverbod. Met de nieuwe voorschriften beschermen we de dieren die hier leven. De regels staan op borden bij de twee belangrijkste in- en uitgangen.

 

Op 17 december 2019 nam de gemeenteraad de motie Natuurgebied Spoorwegdriehoek-Bokkeduinen aan. Het bosgebied Bokkeduinen en zijn omgeving, zijn namelijk het leefgebied van onder andere de das, eekhoorn, boomklever, boommarter en groene specht. Om deze dieren te beschermen, vroeg de gemeenteraad om nieuwe regels voor bezoekers en om actie om zwerfafval in het bosgebied op te ruimen.

 

De aanpassing van de regels hebben we besproken met de inwonerswerkgroep die betrokken was bij het opstellen van het beheerplan bosgebied Berg. Daarnaast is in samenwerking met vrijwilligers van IVN begin april 2021 zwerfafval verwijderd en afgevoerd.

 

De nieuwe regels
Voortaan is het gebied dus verboden voor honden. Dit geldt ook voor mountainbikers en fietsers, met uitzondering van bezoekers van de scouting. Gaat u alsnog fietsen, mountainbiken of de hond uitlaten in Bokkeduinen, dan bent u in overtreding. U kunt daarvoor een bekeuring krijgen.

 

In het naastgelegen bosgebied Birkhoven blijft uw hond van harte welkom: aangelijnd, mits anders aangegeven. Fietsen is hier toegestaan op de daarvoor aangegeven paden, mountainbiken in z’n geheel niet.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons