Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 26 mei 2021, 19:17

Roald van der Linde wethouder in Amersfoort

Laatste update: 22 aug 2021 13:47 uur

AMERSFOORT – De gemeenteraad van Amersfoort installeerde op dinsdagavond 25 mei 2021 Roald van der Linde als wethouder. Vandaag besloot het college van burgemeester en wethouders dat Van der Linde de portefeuilles Mobiliteit en Luchtkwaliteit, Stationsgebied, Sport, Kop van Isselt, Vathorst en Gebiedsgericht Werken op zich neemt. Ook is hij als wijkwethouder aanspreekpunt voor Vathorst en Hooglanderveen.

 

Roald van der Linde is 52. Hij was de afgelopen 8 jaar lid van de Tweede Kamer namens de VVD en daar woordvoerder op onder meer de dossiers wonen, pensioenen en financiële sector. In de laatste kabinetsperiode was hij ook lid van het fractiebestuur van de VVD. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

In Amersfoort
Met verhoogd tempo heeft de nieuwe wethouder een inwerkprogramma in gang gezet. Roald van der Linde: “Mensen ontmoeten, dossiers leren kennen, goed de dilemma’s in beeld krijgen. Werken voor Amersfoort is een eer, dus ben ik vol aan de slag, de stad verdient dat. Al woon ik in Rotterdam, iedereen zal me vooral in Amersfoort tegenkomen.”

 

Van der Linde vervult namens de VVD de plek die ontstond nadat op 30 april wethouder Hans Buijtelaar de functie verliet.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons