Logo 112Amersfoort

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 03 juni 2021, 17:14

Mogelijk vergoeding van coronatest voor reizigers naar het buitenland in juli en augustus

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21 aug 2021 om 12:49 uur

NEDERLAND – Het kabinet spant zich op verzoek van de Tweede Kamer in om de kosten van coronatesten voor reizigers die vanuit Nederland naar het buitenland vertrekken, in de maanden juli en augustus volledig te vergoeden. De vergoeding is bedoeld voor mensen die niet (volledig) gevaccineerd zijn en zich deze zomer voorafgaand aan hun reis laten testen om daarmee een Europees digitaal Covid certificaat te verkrijgen. Met dit certificaat is het mogelijk om binnen Europa te reizen. Het kabinet waarschuwt wel dat aan de uitvoering ook stevige risico’s zitten.

 

Het plan om de testkosten voor reizigers te vergoeden, zal zo snel mogelijk verder worden uitgewerkt. Het kabinet informeert de Tweede Kamer vandaag dat door het korte tijdsbestek en de complexe uitvoerbaarheid het niet is uit te sluiten dat de uitvoering van het verzoek van de Kamer naar de huidige inzichten onrechtmatigheden en frauderisico’s met zich mee zal brengen. Uiteraard zal het kabinet er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te beheersen, maar uitsluiten kan het kabinet dit helaas niet.

 

Het kabinet schat dat de kosten van het gratis testen van vertrekkende reizigers tot ongeveer 350 miljoen euro kan oplopen. De kosten voor een test voor terugkerende reizigers naar Nederland worden niet door de overheid vergoed.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.