Redactie 112 0 reactie(s) do 19 augustus 2021, 20:35

Nep-bankmedewerkster met opvallende nep nagels

AMERSFOORT – Maandag 15 maart werd door een sluwe babbeltruc de bankpas bij een 79-jarige vrouw afhandig gemaakt. Met de bankpas werd niet veel later een flink geldbedrag opgenomen. Van deze pintransactie zijn beelden.

Die maandag wordt een 79-jarige vrouw uit Amersfoort thuis opgebeld door een vrouw die zegt van haar bank te zijn. Zij zegt dat er is geprobeerd haar bankrekening leeg te halen en dat zij haar verder zal helpen. Zij zegt dat er iemand van de bank naar haar woning komt en direct wordt er aangebeld. Het slachtoffer geeft haar vaste telefoon aan die vrouw, die via die telefoon overlegt met haar collega aan de andere kant van de lijn en dan ook de mobiele telefoon van het slachtoffer vraagt. Die vrouw verricht allerlei handelingen op de mobiele telefoon en het slachtoffer kan niet zien wat. Vervolgens geeft ze de telefoon terug en vertrekt.

De Amersfoortse kijkt later die avond op haar mobiel en ziet dat haar bankapp is verwijderd en haar bankpas is gestolen vanuit het hoesje op de telefoon. Bij contact met haar bank blijkt er dan al 1800 euro te zijn opgenomen. Op bewakingsbeeld is een vrouwelijke verdachte te zien, die geheel voldoet aan het signalement van de vrouw die bij het slachtoffer aan de deur is geweest.

Vragen
Wie herkent deze pinnende vrouw? Mogelijk dat mensen uit haar omgeving haar herkennen door onder andere haar opvallende lange nepnagels, misschien dat zelfs iemand van een nagelstudio haar als klant herkent.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons