Redactie misdaad 0 reactie(s) di 03 mei 2022, 13:54

Ruim 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen in Amersfoort, man (43) aangehouden

Laatste update: 9 maanden geleden

AMERSFOORT – In een pand in Amersfoort is op dinsdagochtend 3 mei 2022 ruim 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Er is een 43-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij zal worden verhoord.

De politie deed de vondst naar aanleiding van een onderzoek. Het onderzoek leidde naar een pand aan de Nijverheidsweg-Noord. Bij het betreden van het pand trof de politie meerdere dozen met zwaar illegaal vuurwerk aan. Het ging in totaal om ruim 700 kilo vuurwerk. De politie heeft de partij vuurwerk in beslag genomen en doet nader onderzoek. Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd.

Levensgevaarlijk
Opsporing van vuurwerk heeft de volle aandacht, net als de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Om dit te voorkomen, sporen we dit vuurwerk op en pakken we de handel aan. Regelmatig zien we dat zwaar vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Je zult maar naast iemand wonen of werken die honderden kilo’s heeft opgeslagen.

Het vuurwerk dat nu in beslag is genomen, kan geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken. Weet u dat iemand vuurwerk verhandelt of dat ergens (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.