Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 21 maart 2022, 15:43

Samenwerking rond stationsgebied: Amersfoort Gezond Centraal

Laatst bijgewerkt: maandag 15:43 uur
AMERSFOORT – Zo’n 30 bedrijven en organisaties in en rond het Stationsgebied ondertekenden afgelopen week het manifest Amersfoort Gezond Centraal. Tijdens een bijeenkomst in het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, tekende ook wethouder Roald van der Linde (stationsgebied) namens de gemeente.

Met het manifest Amersfoort Gezond Centraal spreken de partijen uit samen te willen werken aan de toekomst van het gebied. Een eerste aanzet is er al; boombakken op het Stationsplein zijn een voorproefje hoe het gebied verlevendigd kan worden. Binnenkort komen er ook bankjes gemaakt van spoorbielzen. Er zijn plannen om het gebied een hele nieuwe inrichting te geven en bijvoorbeeld de fietsenstalling geheel ondergronds te maken. Dit is aanleiding om er samen een mooi gebied van te maken.

Amersfoort Gezond Centraal is een samenwerkingsverband en intentieverklaring van huurders, gebruikers en vastgoedeigenaren in het stationsgebied. Hiervoor is er een gebiedsagenda opgesteld.

De ondertekenaars geven aan mee te willen werken aan gebiedskwaliteit en verblijfswaarde, maar ook verklaren ze een thema te delen: Gezond Centraal. Dit thema is gekozen omdat een groot deel van de bedrijven en organisaties rondom het stationsgebied een sterk maatschappelijk bewustzijn hebben. Organisaties die welzijn van mens en natuur hoog in het vaandel dragen. De organisaties werken graag samen vanuit deze waarden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.