Logo 112Amersfoort

g van leyenhorst evenement 0 reactie(s) ma 24 april 2023, 15:46

Stoutenburg on Wheels op Hemelvaartsdag

STOUTENBURG – Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, wordt Stoutenburg on Wheels gehouden. Dit is het enige autosport evenement in onze omgeving. Er is een vol programma, want naast de gewone autocrossklassen komen ook de 2VC Crosskarts en de snelle Cross Cars aan de start. Natuurlijk ontbreken de sensationele Quads niet. Iedereen rijdt minstens driemaal, met als afsluiting de finales.

Autocross

Diverse rijders komen aan de start in meerdere klassen met standaard voertuigen. Voor de lokale rijders is het de enige kans om hun rijkunsten dichtbij hun woonplaats aan hun fans te kunnen tonen. Veel spektakel wordt verwacht in de Sprintklasse. Ook in deze bijzonder snelle klasse komen diverse streekrijders aan de start.

Quadrijders

De quadrijders zullen demonstraties geven met hun machines. Er wordt gereden in diverse klassen.

Crosskarts

De zijn speciaal gebouwde bolides worden aangedreven door de motor van een 2CV auto. Ondanks het ontbreken van bruut vermogen, wordt er in deze klasse iedere keer weer veel spektakel geboden. Tevens rijden de de snelle Cross Cars.

Locatie

De wedstrijden beginnen om 12.30. Het evenement wordt gehouden aan de Zwarte Goorderweg, een zijweg van de Stoutenburgerlaan, dichtbij het station van Hoevelaken. De route naar het evenement is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Natuurlijk is er catering aanwezig met de nodige versnaperingen.

Entree

Ondanks de gestegen kosten is de organisatie er in geslaagd om de toegang tot het evenement betaalbaar te houden. Mits onder begeleiding van een volwassene is de toegang voor kinderen onder de 8 jaar gratis, terwijl kinderen van 8 tot en met 12 jaar voor slechts 2,50 euro naar binnen mogen. Vanaf 12 jaar kost het 7,50 euro per persoon.

Nadere informatie en de laatste ontwikkelingen zijn te vinden op https://www.facebook.com/stoutenburgonwheels

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.