Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 17 januari 2022, 18:42

Stroomstootwapen gebruikt bij aanhouding 18-jarige drugsdealer in Amersfoort

AMERSFOORT – Politieagenten hielden zondag 16 januari een 18-jarige drugsdealer aan. Bij de aanhouding werd gebruik gemaakt van het stroomstootwapen. In de auto van de man werden de nodige drugs aangetroffen.

Die bewuste zondagavond rond 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk een drugsdeal zou plaatsvinden aan de Van Rootselaarstraat. Agenten die ter plaatse een onderzoek instelden, zagen daar een bekende gebruiker rondlopen. De getuige vertelde dat een auto met de komst van de agenten in grote vaart vandoor was gegaan. De agenten besloten de man in de gaten te houden. Na enkele ogenblikken kwam er een auto aanrijden die stopte bij de gevolgde man. Het was dezelfde auto als die eerder door de melder was gezien. Toen de collega’s de automobilist wilden controleerden, gaf hij hier geen gehoor aan. De automobilist ging ervandoor, waarbij een van de agenten zich genoodzaakt voelde om gebruik te maken van zijn stroomstootwapen. De inzet van het wapen had geen effect.

De achtervolging werd daarop ingezet, waarbij de bestuurder zich klem reed op de Haydnstraat. De twee inzittenden konden worden aangehouden. Op het bureau bleek een pijltje van het stroomstootwapen in het lichaam van de verdachte zat. Het andere pijltje was in de auto terecht gekomen, waardoor er geen stroom is toegediend. Het stroomstootwapen werkt alleen als beide pijltjes in het lichaam terecht komen.

De man is naar het ziekenhuis gebracht om het pijltje uit zijn lichaam te verwijderen. Hierna werd de verdachte (18 jaar) voor nader verhoor ingesloten. Ook de bijrijder (16) jaar werd ingesloten. In de auto troffen agenten een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) drugs aan. Het geweldsgebruik wordt zoals dat gebruikelijk is getoetst en geëvalueerd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons