Redactie misdaad 0 reactie(s) di 23 november 2021, 16:47

Tiener (16) vervolgd voor dood van 15-jarige neef in Randenbroek in Amersfoort

AMERSFOORT – Dinsdag 23 november stond een 16-jarige jongen tijdens een korte regiezitting voor de rechter voor het doden van zijn 15-jarige neef in een woning aan de Boreelstraat in Amersfoort.

Op 28 april 2021 was de 15-jarige jongen op bezoek bij zijn 16-jarige neef. Daar raakte het slachtoffer onwel, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Korte tijd later overleed de jongen in het ziekenhuis. Na onderzoek van de politie bleek de jongen gewond te zijn geraakt door de inslag van een kogel. In de woning van de verdachte zou het slachtoffer door hem zijn beschoten. Het slachtoffer werd aan een noodinfuus met bloedverdunner gelegd, maar als de hulpdiensten hadden geweten dat het om een schotwond ging, hadden zij anders gehandeld. Bij de aanhouding van de verdachte werd 1 gram heroïne aangetroffen.

Vandaag vond een regiezitting plaatsvinden achter gesloten deuren. De verdachte en zijn oudere broer van 22, de eigenaar van het vuurwapen, stonden voor de rechter. De oudere broer van de verdachte wordt niet vervolgd voor de dodelijke schietpartij, wel beschuldigt van verboden wapenbezit. Daarnaast worden beide broers verantwoordelijk gehouden voor het achterhouden van de telefoon van het slachtoffer, waar zijn ID-kaart en bankpas in het hoesje zaten. Ook de ouders van de jongens kunnen als verdachten worden berekend.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons