Redactie overig 2 reactie(s) za 17 december 2022, 7:37

Twee personen, waaronder politieman, gewond bij geweldsincident in Amersfoort

Laatst bijgewerkt: zaterdag 17:40 uur
AMERSFOORT – Bij een geweldsincident zaterdagochtend 17 december in Amersfoort raakten twee personen gewond, waaronder een politieman.

Die nacht werd politie gevraagd om op Het Hof in Amersfoorts te ondersteunen bij een groep van personen die moeilijkheden veroorzaakten. Daarbij ontstond een incident waarbij een agent (40 jaar) en een van de betrokken personen betrokken waren. Een 38-jarige man uit Utrecht, raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar een ziekenhuis en daar opgenomen. Een tweede verdachte een 38-jarige man uit IJsselstein werd eveneens aangehouden. Hij voldeed niet aan bevel of vordering om en was dronken. Hij werd later die nacht met enkele bekeuringen weer heengezonden. De 40-jarige agent kon zijn dienst hervatten.

Omdat de 38-jarige verdachte bij zijn aanhouding gewond raakte, onderzoekt de rijksrecherche het geweldsgebruik van de politie. Dat is overigens gebruikelijk indien er meer dan gering letsel bij geweldsgebruik door de politie ontstaat.

Deel dit artikel

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.