Logo 112Amersfoort

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 05 april 2022, 19:25

Tweede opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen aan Plotterweg geopend

Laatst bijgewerkt: dinsdag 19:25 uur
Aan de Plotterweg 26-28 in Hoefkwartier is vandaag een tweede opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne geopend. Op deze locatie is ruimte voor 250 mensen.

Noodopvang
Het lege kantoorpand aan de Plotterweg 26-28 is tijdelijk ingericht als noodopvang. De voorzieningen zijn sober en eenvoudig en bedoeld om mensen op te vangen. Ze krijgen hier de nodige zorg, ondersteuning en begeleiding van de gemeente in samenwerking met organisaties als Vluchtelingenwerk en lokale hulp- en vrijwilligersorganisaties.

Net als in de eerder geopende noodopvang aan de Zonnehof is ook dit pand ingericht in kleinere ruimtes. Hierdoor hebben de gezinnen zoveel mogelijk een eigen kamer en daarmee meer privacy dan bij een noodopvang in een grote zaal. De duur van de opvang is 6 maanden met een mogelijke verlenging tot 1 jaar. Daarna wil eigenaar ArthurArmstrong op deze locatie woningen realiseren.

Oproep kabinet
Sinds 28 maart is de eerste opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne aan de Zonnehof in gebruik genomen. Op deze locatie is ruimte voor 200 personen. Met het opvangen van vluchtelingen draagt de gemeente bij aan de oproep van het kabinet om regionaal 2000 noodopvangplekken te realiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne. De 450 opvangplekken in Amersfoort dragen hier aan bij.

Tegelijkertijd werkt de gemeente samen met gemeenten in de regio aan opvanglocaties voor andere groepen vluchtelingen om de druk op de asielzoekerscentra in Nederland te verminderen. De gemeente Amersfoort en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zien bijvoorbeeld mogelijkheden om naast de huidige gezinslocatie (azc voor uitgeprocedeerde gezinnen) aan de Barchman Wuytierslaan een tijdelijke opvanglocatie te maken voor 300 asielzoekers.

Amersfoort wil mensen helpen die hier naartoe komen op zoek naar veiligheid en een toekomst. Dat is een enorme uitdaging omdat er een tekort is aan opvangplekken en er sprake is van woningnood. Samen met de regio werkt Amersfoort aan de opvang van vluchtelingen, de opvang en integratie van asielzoekers en de huisvesting van groepen die dringend een woning nodig hebben (zoals statushouders, jongeren en economisch dak- en thuislozen).

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.