Logo 112Amersfoort

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 06 juli 2022, 19:22

Veiligheid in en rond je zwembad

Een zwembad kopen op Heuts is iets dat je graag zult doen als de temperatuur stijgt tot ongekende hoogtes. Dit is niet alleen voor jezelf prettig, ook je kinderen zullen hier optimaal van genieten in de zomer. Helaas kun je bij water in je tuin wel te maken krijgen met nare situaties, zoals het verdrinken van een kind. Dit kan al gebeuren in een seconde van onoplettendheid en een klein laagje water. Je moet dit dan ook zien te voorkomen wanneer je een zwembad met filterpomp in het tuin van je huis in Amersfoort hebt geplaatst.

Daarom is in Frankrijk verplicht dat privézwembaden die zijn geïnstalleerd sinds 1 januari 2004 voorzien moeten zijn van ‘een veiligheidsinrichting om het verdrinken te voorkomen, en dit ten laatste bij het vullen van het water in het zwembad of (…) zodra de zwembadwerken voltooid zijn’. Hier is de zwembadeigenaar wettelijk verantwoordelijk voor. Alhoewel deze wetgeving in Nederland niet geldt, is het wel slim om wat veiligheidsmaatregelen te nemen nadat er een zwembad in je tuin geplaatst is. Hierbij kun je gebruik maken van de onderstaande twee producten:

Omheining

Als je kleine kinderen hebt dan moet je het zwembad beslist voorzien van een hekwerk. Zo kan een kind niet ongezien in het water vallen en verdrinken. Helaas ziet zo’n omheining er vaak niet al te mooi uit, maar praktisch is het sowieso wel. Zorg er voor dat het hek minimaal een hoogte van 1,2 meter heeft zodat een kind er niet zomaar overheen kan klimmen. Ook moet je een poort kiezen die niet makkelijk geopend kan worden door kinderen, eventueel kun je zelfs één met een slot doen.

Afdekking

Naast een omheining is het ook verstandig om een afdekking te kopen voor het zwembad. Als er niet gezwommen wordt dan plaats je dus deze overdekking over het water heen zodat niemand er in kan vallen. Dit is niet alleen veilig, het zorgt er ook nog eens voor dat er geen bladeren of ander vuil in je zwembad kan vallen. Een zwembadafdekking scheelt je dus bovendien onderhoud!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.