Logo 112Amersfoort

Ambulance
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 30 september 2022, 19:09

Veiligheidsmarkt op het Eemplein tijdens Week van de Veiligheid

Laatst bijgewerkt: vrijdag 19:09 uur
AMERSFOORT – Op woensdagmiddag 12 oktober is er een actieve Veiligheidsmarkt op het Eemplein tijdens de jaarlijkse Week van de Veiligheid. Tijdens deze week wordt landelijk extra aandacht besteed aan het voorkomen van criminaliteit door inwoners alerter en weerbaarder te maken.

Het Eemplein staat woensdagmiddag vanaf 13.30 uur vol met voertuigen van allerlei hulpdiensten. Zij geven demonstraties van hun dagelijks werk en laten zien hoe zo’n wagen er van binnen uitziet. En ja, daar horen zo nu en dan ook de ‘toeters en bellen’ bij.

Informatiemarkt vol actie

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van criminaliteit? Speel het ondermijningsspel. Dit spel laat de gevaren zien van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs. Stap dan ook even binnen in de hennepcontainer. Meld Misdaad Anoniem (tegenwoordig: M.) vertelt over het succes en de mogelijkheden van anoniem melden.

Zelf actief bijdragen aan een veilige leefomgeving? Op de informatiemarkt zijn meerdere hulpinstanties aanwezig, zoals EHBO Hoogland, de Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort, Buurtbemiddeling en Projecthuizen.

Cybercriminaliteit in de hoofdrol

Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van digitale veiligheid. Op de veiligheidsmarkt controleert de digitale wijkagent jouw e-mailadres of telefoonnummer op datalekken. Samen stellen jullie de vraag: Have you been pwned?

Ouders die zichzelf en hun kinderen online willen beschermen, zijn ‘s avonds welkom in de Observant. Schrijfster Maria Genova geeft op woensdagavond 12 oktober antwoord op deze vragen in een gratis, interactieve lezing over cybercrime. Meer informatie over deze lezing is te lezen op Amersfoort – Hoe bescherm je jezelf en je kinderen online?

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.