Logo 112Amersfoort

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 24 november 2021, 17:11

Verlenging noodopvang voor vluchtelingen op Zon & Schild

AMERSFOORT – De groep vluchtelingen die Amersfoort sinds eind oktober opvangt, mag langer op de huidige opvanglocatie blijven. Op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is hun verblijf in een gedeelte van het gebouw Beukenhorst op het terrein van Zon & Schild verlengd tot uiterlijk 7 januari.

40 plekken
Enkele weken geleden werd vanuit het COA een dringend beroep gedaan op gemeenten om voor noodopvang te zorgen. In het aanmeldcentrum van Ter Apel verbleven veel meer mensen dan waar deze opvang op berekend was. De gemeente Amersfoort kon gedurende vier weken voor 40 noodopvang plekken zorgen. Maar de situatie in Ter Apel is nog niet opgelost. En na goed overleg met GGZ Centraal kunnen de vluchtelingen langer blijven in de noodopvang in Amersfoort.

Betrokkenheid
Daarbij is meegewogen dat het verblijf de afgelopen weken voor alle partijen goed is verlopen. Mede dankzij de betrokkenheid en bijdragen van een actieve groep vrijwilligers uit de stad. De vluchtelingen doen mee aan taalles en sportieve activiteiten om een zinvolle invulling te geven aan hun verblijf. Gisteren zijn de andere gebruikers van het terrein op Zon & Schild en omwonenden geïnformeerd over deze verlenging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.