Redactie — 1120 reactie(s) — do 25 november 2021, 18:48

Woning in Hooglanderveen gesloten vanwege illegale prostitutie

HOOGLANDERVEEN – De burgemeester van Amersfoort heeft dinsdag 23 november 2021 een woning aan Het Veld in Hooglanderveen gesloten vanwege illegale prostitutie. Handhavers, politie en hulpverleners van stichting De Tussenvoorziening hebben naar aanleiding van twee (anonieme) meldingen en een melding bij de wijkagent een controle uitgevoerd. Op het moment van controle bleek er inderdaad sprake te zijn van illegale prostitutie, waarop de burgemeester de woning nog dezelfde dag heeft laten sluiten.

De woning werd niet ‘regulier’ bewoond en had alle kenmerken van een prostitutiepand. De prostituee bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven en is door de politie aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie (AVIM).

De woning is na de controle onmiddellijk gesloten.

Een pand waar illegale prostitutie of seksuele uitbuiting plaatsvindt kunnen inwoners herkennen aan veel aanloop van (mannelijke) bezoekers die maar kort verblijven in de woning. Ook bij het pand aan Het Veld was sprake van veel aanloop van (mannelijke) klanten en vrouwen die telkens in badjas de deur voor hen openden.

Signaleren en melden!
Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk. In dit geval waren onder andere meldingen van buurtbewoners aanleiding voor de controle. U kent de buurt als de beste en u heeft snel in de gaten of iets verdacht is.

Ziet u verontrustende, vreemde zaken? Meld het bij de politie. Bel 112 als elke seconde telt en bij geen spoed 0900-8844. Anoniem doorgeven kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

0 0 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Locatie

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x