Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 05 mei 2022, 16:55

Zo kun je veilig blijven in je auto!

Laatste update: 9 maanden geleden

Het is geen geheim dat auto-ongelukken voor veel doden zorgen in Nederland. Elke dag krijgen talloze chauffeurs ongevallen die ze hadden kunnen voorkomen als ze enkele eenvoudige veiligheidstips hadden opgevolgd. In dit artikel worden een paar tips besproken om je te helpen veilig te blijven tijdens het autorijden. Door deze tips te volgen, ben je op weg naar een veiligere rijervaring en hoef je bovendien niet je autoverzekeringen te gebruiken om schade te claimen.

Draag je gordel
Dit lijkt misschien een tip die erg voor de hand liggend is, maar veel mensen doen nog steeds niet elke keer dat ze in de auto stappen hun gordel om. Veiligheidsgordels zijn essentieel voor de veiligheid bij een ongeval; ze kunnen helpen voorkomen dat je om het voertuig wordt geslingerd of er helemaal uit wordt geslingerd. Zorg ervoor dat je elke keer je gordel om doet, zelfs als je maar een kleine afstand hoeft te rijden.

Volg de regels
Het is uiteraard belangrijk om de verkeersregels te volgen tijdens het rijden op de weg. Deze zijn geplaatst om veiligheidsredenen. Als je ze niet volgt, kan dit leiden tot een ongeval of letsel voor jezelf of anderen om je heen, wat zou betekenen dat alle chauffeurs zich waar mogelijk aan deze voorschriften moeten houden.

Vermijd autorijden onder invloed
Rijden onder invloed is een belangrijke oorzaak van auto-ongelukken in dit land, en het kan gemakkelijk worden vermeden als mensen ervoor kiezen niet te drinken voordat ze achter het stuur kruipen. Rijd nooit als je gedronken hebt of drugs gebruikt, zelfs niet bij medicijnen op recept. Ze hebben allemaal invloed op je vermogen om je te concentreren op wat het belangrijkst is: te allen tijde veilig een auto besturen.

Houd je ogen op de weg
In de wereld van vandaag kan het gemakkelijk zijn om afgeleid te raken tijdens het autorijden. Je sms’t misschien een vriend of kijkt op Facebook terwijl je altijd beide handen aan het stuur moet hebben. Het lijkt misschien niet zo erg, maar elke afleiding kan leiden tot een ongeluk of aan de kant gezet worden door de politie. Andere veel voorkomende afleidingen zijn praten met passagiers in de auto en eten tijdens lange reizen.

Vermijd autorijden bij slecht weer
Autorijden bij slecht weer kan gevaarlijk zijn, zeker als je er niet aan gewend bent. Als de omstandigheden het zicht slecht maken of de wegen glad, blijf er dan uit de buurt. Als het bijvoorbeeld sneeuwt of als er juist veel regen valt, kan het beter zijn om niet de weg op te gaan in je auto.

Onderhoud je auto goed
Controleer altijd of de banden van je auto goed zijn opgepompt en vervang ze indien nodig. De slijtage-indicator van het loopvlak geeft aan hoeveel levensduur het loopvlak nog heeft voordat het tijd is voor nieuwe; als dit aantal te laag wordt, dan is het misschien de moeite waard om een nieuwe set te kopen, zodat je later niet voor nare verrassingen komt te staan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.